Kategorie

Slevy

Zvýhodněná nabídka měsíce: Sada vín z typických rakouských odrůd

 (0)    0

Zvýhodněná nabídka měsíce: Sada vín z typických rakouských odrůd
1. 3. 2024   

Vážení přátelé pěkných vín,

Letošní zima je taková ‚nesmělá‘, jaro už (ne)směle nakukuje a počasí je vskutku aprílové už teď. Proto jsem se rozhodl náš tradiční ‚jarní‘ rakouský výběr přinést již v měsíci březnu. Ve výběru najdete půl na půl vína bílá a červená, abyste měli ‚po ruce‘ vhodné víno při jakémkoliv rozmaru počasí J Ve Vašem kartónu měsíce naleznete jako obvykle šest vín z typických rakouských odrůd: Frankovka a Veltlínské zelené. Vždy po dvou vínech z produkce vinařství Eichenwald Weine, Martin Reinfeld a Weingut Humer. Užijte si příjemné chvíle a pohodu s rakouskými víny z naší březnové nabídky!  

Karton vín z typických rakouských odrůd nabízíme za akční cenu 1,725 Kč včetně DPH, 350 Kč sleva ze standardní ceny těchto šesti vín 2,075 Kč. Druhý a každý další karton si můžete koupit za cenu 1,625 Kč. V rámci této akce je doprava zdarma, platí i pro jeden karton. Vína si můžete objednat mailem na adrese vinoprovas@vinoprovas.cz, případně frantisek@vinoprovas.cz nebo na našem e-shopu v sekci „AKCE“ na titulní straně. A pokud Vám některé víno z výběru zachutná a budete si jej chtít doplnit do domácí vinotéky, můžete si je v následujících třech měsících zakoupit systémem 5+1, Vy si objednáte 5 láhví za standardní cenu a my Vám přidáme šestou zdarma. Do objednávky připište poznámku „výběr měsíce“.

Pro ty z Vás, kteří dávají přednost individuálnímu výběru, mám následující nabídku: vyberte si libovolných šest vín z naší nabídky rakouských vín, na která Vám na faktuře udělíme slevu ve výši 6% (platí i pro již zlevněná vína). Pokud si vyberete 12 a více vín (i mix), slevu navýšíme na 12%. A doprava zdarma je samozřejmostí. Do objednávky napište poznámku „výběr měsíce“. A nezapomeňte: pro uplatnění slevy neplaťte kartou při objednávce J   

Upozornění: v týdnu 4.-8. března jsme máme ‚zavřeno‘ Vaše objednávky přijmeme, ale vyřizovat je začneme od pondělí 11. března. Děkujeme za pochopení.   

Ve výběru měsíce března se můžete těšit na tato vína:

Eichenwald Weine (Burgenland)

Vinařství se nachází v produkční oblasti Mittelburgenand DAC, která je také nazávána Blaufrankischland („země Frankovky“). Takže je jasné, jaká odrůda v produkci vinařství dominuje a jaká vína Vám z tohoto vinařství nabízím J

Der Gugafanga 2019, Mittelburgenland DAC (100% Frankovka). Gugafanga je příjemné víno pro konzumaci 'jen tak' nebo jako společník k párování s jídlem - k pokrmům z červeného masa, těstovinám s masem, tepelně upravené zelenině nebo k výběru sýrů na závěr. Prague Wine Trophy: Zlatá medaile.

Der Geisteblitz 2017, Mittelburgenland DAC Reserve (100% Frankovka). Geistesblitz je velké víno s výrazným vlivem dřeva, ve kterém zrálo – 15 měsíců na barrique soudcích. Vhodné pro pití nyní stejně tak jako po dlouholeté archvaci. Příjemný společník pro chvíle zamyšlení nebo pro párování s výraznými pokrmy z červeného masa nebo ke zvěřině, též k výběru vyzrálých sýrů. Prague Wine Trophy: Velká zlatá medaile, Wine & Degustation: 1. místo v Testu rakouských Frankovek.

Martin Reinfeld (Burgenland)

Vinařství Martin Reinfeld se nachází na západ od Neziderského jezera v produkční oblasti Leithaberg DAC. Produkce zahrnuje ja bílá tak i červená vína – bílé odrůdy najdeme na vinicích, které se nachází na úbočí kopců, modré odrůdy převážně na vinicích, které se nachází v blízkozti jezera s těžšími půdami bohatými na různé naplaveniny.

Blaufrankisch Reserve Ungerberg 2018, qualitatswein (do ročníku 2016 jako Leithaberg DAC Rot, od roku 2017 je úmyslně poníženo dále na úroveň jakostního vína s důrazem na vinici, ze které pochází hrozny). Elegantní víno s plným tělem, doporučujeme vychutnat si je 'jen tak', případně k úpravám červeného masa, těstovinám s masem nebo k tepelně upravené zelenině. Možno archivovat ještě asi 5 roků. Prague Wine Trophy: Velká zlatá medaile.

Leithaberg DAC Weiss 2020 (100% Veltlínské zelené). Komplexní plné víno a představuje vrchol produkce bílých vín. Doporučujeme samotné pro vychutnání vína 'jen tak'. Také vhodný společník k párování s jídlem - víno je vhodné k široké paletě pokrmů od předkrmů přes pokrmy z ryb, bílého masa, těstoviny až po lehčí úpravy červeného masa. Prague Wine Trophy: Velká zlatá medaile.

Weingut Humer (Weinviertel)

Vinařství Humer najdeme na samém západě regionu Weinviertel, doslova ‚přes kopec‘ od regionu Kamptal. Takže nebude překvapením, že v produkci vinařství převládají vína z odrůdy Veltlínské zelené.

Classic 2022, Weinviertel DAC (100% Veltlínské zelené). Víno se středním tělem, doporučujeme párování s jídlem, od předkrmů přes pokrmy z bílého masa až po jednodušší úpravy červeného masa, nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů. Prague Wine Trophy: Velká zlatá medaile.

Schone Stunden 2022, qualitatswein (100% Veltlínské zelené). Víno se středním tělem, doporučujeme párování s jídlem, od předkrmů přes pokrmy z bílého masa až po jednodušší úpravy červeného masa, nebo pro užití si vína 'jen tak' s výběrem čerstvých a středně vyzrálých sýrů. Prague Wine Trophy: Velká zlatá medaile.

 

Přeji Vám pevné zdraví a mnoho příjemných zážitků z pěkných vín, třeba těch z výše uvedené nabídky! J

 

Jan Šamla

Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

2. místo pro rok 2020 a 2021, 3. místo pro rok 2023

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne